TEGEP: Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu
“Eğitim şart” cümlesinin, ülkemizindeki hemen her çevrede yapılan, ciddi olsun geyik olsun, pek çok farklı içerikteki muhabbetin en çok kullanılan sloganlarından birisi olmasına karşın, eğitim ve gelişime yeterince önem vermeyip, gerekli desteği sağlamamamız, hatta, “eğitim”in “neliği” konusunda bile sağlıklı bir bakış açısına sahip olmayışımızın nasıl traji komik bir durum oluşturduğu zihnimde yer etmiş durumdadır. Eğitim ve gelişimi, profesyonel yetişkin eğitimi ve gelişimi noktasında ele aldığınızda da durum değişmemektedir.
Şu ana kadar kişisel olarak, eğitim dünyasında bulunduğum süre içinde biriktirdiğim tecrübe ve kişisel okuma ve gayretim ile elde ettiklerimi, eğitim ve danışmanlık vesilesiyle tanıştığım kişiler ve özellikle şirketlerin insan kaynakları ve eğitimden sorumlu çalışanlarıyla paylaşmak dışında çok da fazla yapabileceğim birşey olmadı. Ta ki TEGEP, yani “Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu” kurulana kadar. Türk Telekom Akademi’nin direktörü Dr. Ayhan Artar’ın geçen kış bana bahsettiği ve ülkemizde profesyonel ve yetişkin eğitim ve gelişimi üzerine bir fikir platformu olacak yapıyı duyunca tabi olarak heyecanlandım. Ayhan beyin fikir liderliğinde ve desteğinde kurulmuş olan TEGEP, öğrenme kültürünün, toplumun tüm kesimlerinde yayılmasını, temel hedefi olarak belirlemiş bir düşünce platformu. TEGEP, bu konuya gönül vermiş, fikir üretme, tartışma ve paylaşma süreçlerinde bulunacak herkese açık bir platform. Platformda hali hazırda, yetişkin eğitim ve öğreniminde çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var.
Kurulum aşamasını geçen TEGEP, artık ismini duyuracak konuma geldi ve Eylül ayında iki farklı organizasyonla eğitim ve gelişime ilgi duyan herkesi biraraya getirmeye başlıyor. Bunlardan ilki “EĞİTİM VE GELİŞİMİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE ŞEKİLLENDİRİYORUZ” çalıştayı, diğeri de “EĞİTİM VE GELİŞİM ZİRVESİ”. Gerekli bilgilere TEGEP’in sayfasında ulaşabilirsiniz.
Umarım TEGEP, sizlerin de katkısıyla, en temelindne başlayarak eğitim, öğrenim ve gelişim ile ilgili güzel fikirlerin ve çalışmaların ortaya çıktığı bir platform olur.
Toplam görüntülenme sayısı: 931